Wat is bitcoin nu daadwerkelijk?

Bitcoin is een cryptocurrency. Het is ook de eerste cryptocurrency en ook de geboorte van de blockchain (de onderliggende technologie waarop de meeste cryptocurrencies zijn gebouwd). Maar vandaag zijn er honderden, zo niet duizenden cryptocurrencies.

Sommige zijn net als Bitcoin een winkel met waarde of P2P-waarde-uitwisseling, sommige hebben ‘ slimme contracten ‘ zoals Ethereum toegevoegd om meer functies en kansen mogelijk te maken.

Bitcoin is een digitale valuta die bestaat op het zogenaamde blockchain. En iedereen ter wereld kan Bitcoin naar iemand anders sturen. Het wordt niet gecontroleerd door regeringen, de EU of andere financiële instellingen. Het is gebouwd op een gedecentraliseerde economie, waar jij en ik gelijke rechten en macht hebben.

Wie heeft Bitcoin gemaakt?

Ah de vraag van een miljoen dollar. En om eerlijk te zijn weet niemand het echt. Maar de persoon of groep achter Bitcoin staat bekend onder de naam Satoshi Nakamoto. En publiekelijk weet niemand wie dat is. Een mysterie dat Bitcoin en blockchain volgens ons wat interessanter maakt. Je kunt de originele whitepaper over Bitcoin hier vinden.

Wat zijn cryptocurrencies?

Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die is ontworpen om te werken als een ruilmiddel. Het gebruikt cryptografie om transacties te beveiligen en te verifiëren en om de creatie van nieuwe eenheden van een bepaalde coins zoals Tron kopen en te controleren.

In wezen zijn cryptocurrencies beperkte vermeldingen in een gedecentraliseerde database die niemand kan wijzigen, tenzij aan specifieke voorwaarden is voldaan.

Hoe te investeren in Bitcoin – stapsgewijze handleiding

Dit zijn de stappen die u moet nemen om nu aan de slag te gaan met investeren in Bitcoin:

Zoek een exchange waar u Bitcoins kunt kopen

We raden u aan om een exchange te zoeken en een exchange te vinden waar u zich prettig bij voelt – we hebben hier de meest betrouwbare cryptocurrency-exchanges bekeken en vermeld.

Zoek een portemonnee waar u uw Bitcoins kunt bewaren.

Onthoud wat betreft Bitcoin en cryptocurrency-uitwisselingen zijn niet als een bank. U bent verantwoordelijk voor het veilig houden van uw Bitcoins. Zorg er dus voor dat je ze veilig bewaart met een veilige portemonnee.