Kooptips voor gebruikte auto’s

Als u een gebruikte auto koopt, is er geen gebrek aan advies van vrienden en familieleden, waarvan een groot deel u het tuinpad kan leiden.

We hebben enkele tips van de experts samengesteld, zodat u de best practices kunt volgen als het gaat om het kopen van een gebruikte auto.

Bepaal uw behoeften en budget

De meeste kopers van gebruikte auto’s zijn op zoek naar een auto die niet te veel kost, maar toch voldoende praktische voordelen biedt voor hun prijs.

Vraag jezelf dus af: ‘Waar heb ik de auto voor nodig?’

Dit werkt de basismodellen van het voertuig uit waarnaar u op zoek bent.

Nadat u uw behoeften heeft bepaald, bepaalt u uw budget. Dit omvat hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand aan de auto te besteden – maandelijkse terugbetalingen voor financiering (zie Savvy’s calculator voor autoleningen om uw terugbetalingen te berekenen), verzekering, registratie, brandstof en onderhoud.

Als u uw behoeften en budget kent, is de volgende stap om uw huiswerk te maken door auto’s te zoeken die aan uw criteria voldoen in RedBook of een vakblad.

Balans tussen prijs en gemak

De twee meest voorkomende manieren om een gebruikte auto te bezitten, zijn kopen bij een particuliere verkoper of kopen via een dealer.

Een particuliere verkoper heeft één doel voor ogen en dat is mijn auto snel verkopen en voor een goede prijs verkopen. Dit betekent dat u een koopje zult sluiten als u wat harder werkt. U moet ook precies weten wat is de auto waard.

Dealers verkopen gebruikte auto’s tegen een premium prijs, maar u krijgt de garantie dat de auto’s die ze verkopen rijklaar, niet gefinancierd en straatlegaal zijn.

Sommige minder nauwgezette particuliere verkopers verkopen u mogelijk een gestolen auto of een afschrijving. Als u bij een particuliere verkoper koopt, zorg er dan voor dat u het voertuig in het register voor persoonlijke eigendommen controleert voordat u koopt.