Er zijn talloze manieren beschikbaar gekomen om een autoverzekering, levensverzekering of uitvaartpolis af te sluiten in Nederland

De levensverzekering (al zou het dat niet moeten zijn) is tot op de dag van vandaag een zeer controversieel onderwerp. Er lijken veel verschillende soorten levensverzekeringen te bestaan, maar er zijn eigenlijk maar twee soorten. Ze zijn Termijnverzekering en Whole Life (Cash Value) Insurance. Termijnverzekeringen zijn pure verzekeringen.

Het beschermt je over een bepaalde periode. Een Whole Life verzekering is een verzekering plus een rekening die bekend staat als cash value. Over het algemeen raden consumentenrapporten een termijnverzekering aan als de meest economische keuze en die hebben ze al enige tijd. Maar toch is een volledige levensverzekering de meest voorkomende in de huidige maatschappij. Welke moeten we kopen?

Wat is het doel precies van een levensverzekering?

Laten we het hebben over het doel van de levensverzekering. Als we het juiste doel van de verzekering eenmaal tot een wetenschap hebben gemaakt, dan zal al het andere op zijn plaats vallen. Het doel van een levensverzekering is hetzelfde doel als elke andere vorm van verzekering. Het is om “te verzekeren tegen verlies van”.

Een autoverzekering is om uw auto of de auto van iemand anders te verzekeren in geval van een ongeluk. Met andere woorden, aangezien u de schade waarschijnlijk niet zelf kunt betalen, is er een verzekering afgesloten. Een huiseigenaarsverzekering is bedoeld om uw huis of zaken die erin zitten te verzekeren tegen verlies. Dus omdat u waarschijnlijk niet zelf kon betalen voor een nieuw huis, koopt u een verzekering om het te dekken.

  • Een levensverzekering is hetzelfde. Het is om je te verzekeren tegen het verlies van je leven. Als u een gezin had, zou het onmogelijk zijn om hen te onderhouden na uw overlijden, dus u koopt een levensverzekering zodat als er iets met u zou gebeuren, uw gezin uw inkomen kan vervangen.
  • Een levensverzekering is niet om jou of je nakomelingen rijk te maken of hen een reden te geven om jou te vermoorden. Een levensverzekering is niet om je te helpen om met pensioen te gaan (anders zou het een pensioenverzekering worden genoemd)! Een levensverzekering is om je inkomen te vervangen als je sterft. Maar de slechteriken hebben ons anders doen geloven, zodat ze ons te veel in rekening kunnen brengen en allerlei andere dingen aan ons kunnen verkopen om betaald te krijgen.

Hoe werkt de levensverzekering?

In plaats van dit ingewikkeld te maken, zal ik een zeer eenvoudige uitleg geven over hoe en wat er in een verzekeringspolis gebeurt. In feite zal het te simpel zijn, omdat we anders de hele dag hier zouden zijn. Dit is een voorbeeld. Laten we zeggen dat je 31 jaar oud bent. Een typische termijnverzekering voor 20 jaar voor $200.000 zou ongeveer $20/maand zijn. Nu… als je een hele levensverzekering voor $200.000 zou willen kopen, zou je er $100/maand voor kunnen betalen. Dus in plaats van u $20 in rekening te brengen (wat de werkelijke kosten zijn), wordt er $80 teveel in rekening gebracht, wat dan op een spaarrekening wordt gezet.

  • Nu, deze $80 zal zich blijven opstapelen op een aparte rekening voor u. Typisch gesproken, als u wat van UW geld van de rekening wilt halen, kunt u het dan BORROWEN van de rekening en het met rente terugbetalen. Nu… laten we zeggen dat je 80 dollar per maand zou nemen en het aan je bank zou geven.
  • Als je het geld van je bankrekening ging halen en ze vertelden je dat je je eigen geld van hen moest BORROWEN en het terug betalen met rente, dan zou je waarschijnlijk iemands hoofd gaan opfrissen. Maar op de een of andere manier, als het gaat om de verzekering, is dit oké