Een tweedehands auto kopen

Wanneer u de volgende bent op de markt voor het kopen van een tweedehands auto, is het belangrijk dat u eerst een gedetailleerde checklist maakt om uzelf te beschermen tegen budgetbrekers, veelvoorkomende oplichting, misleiding en volledige fraude.

Of u nu uw auto met een groot ticket via een particuliere verkoper of een erkende dealer wilt kopen, u moet waakzaam blijven voor bezwaarde of gestolen voertuigen. De volgende CarHistory-tips zouden u in de goede richting moeten sturen en uw financiën moeten beschermen.

Doe je onderzoek

Als u het model/ de modellen kent die aan uw specifieke behoeften voldoen, is het tijd om hun marktwaarde te leren kennen. Online prijsgidsen helpen ervoor te zorgen dat u niet boven de verwachting betaalt.

Maak een budget (blijf erbij)

Voordat u in de buurt van een dealer of particuliere verkoper gaat, moet u een realistisch budget instellen. Zonder budget loop je het risico jezelf te overbelasten. Vergeet niet om verzekering, regulier onderhoud, registratie en lopende kosten in uw bedragen op te nemen.

Geduld is een schone zaak

Neem de tijd om de deal grondig te beoordelen. Denk aan het oude gezegde: als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Zeer goedkope voertuigen zouden alarmbellen moeten laten afgaan.

Laat ze het geld niet zien

Tenzij u online aankopen doet en diepgaande schaderapport voertuig hebt uitgevoerd, mag u uw zuurverdiende geld nooit aan een verkoper overmaken voordat u de auto een keer persoonlijk overhandigt. U kunt zo ook meteen zien wat is de auto waard.

Blijf waakzaam voor afschrijvingen

Voor het ongetrainde oog is het misschien moeilijk om een ​​voertuig te zien dat is afgeschreven en gerepareerd. En er is geen garantie dat een autoverkoper je zijn geheimpje zal vertellen.

CarHistory-rapporten stellen vast of gebruikte auto’s een geheime geschiedenis hebben van afschrijvingen, diefstal, stormschade, overstromingsschade of een onnauwkeurige kilometerteller.