De energieprijzen dalen weer, wanneer is de beste tijd om over te stappen van energieleveranciers?

Degenen die denken dat hydraulische breuken de reden zijn dat de totale energieprijzen zijn gedaald, moeten een tweede blik werpen op de oorzaken en gevolgen van de prijsdalingen. De aardgasprijzen zijn gedaald tot $2MCF tot de huidige $3,85MCF, die nog steeds lager is dan ze drie jaar geleden waren.

Wat echt achter deze prijsdaling schuilgaat, is de toename van de levering en het gebruik van hernieuwbare energie. Het is de oude theorie van vraag en aanbod die de prijzen bepaalt. Wanneer het energieniveau stijgt door het aanbod van duurzame energie en het niveau van de vraag gelijk blijft, zullen de prijzen van energie dalen.

Op welke manier is de energievoorziening flink aan het veranderen?

Het is heel goed mogelijk dat naarmate de energievoorziening, inclusief de alternatieve energievoorziening, toeneemt, ook de werkgelegenheid in deze sectoren zal toenemen. De behoefte aan olie is eigenlijk op de afname van de behoefte en de productie gericht. Het is interessant dat volgens de toonaangevende staatsindexen zoals onderzocht door de Federal Bank of Philadelphia, het rapport dat op 28 mei 2013 werd gepubliceerd, aantoont dat vijfenveertig staten verder zullen groeien. Vijf staten zullen dat niet doen en dat zijn Alaska, Louisiana, North Dakota, Wisconsin en Wyoming. Met uitzondering van Wisconsin zijn de andere staten allemaal olieproducerende staten.

  • De productie en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen neemt toe. De kosten van duurzame energie zoals zonne- en windenergie zijn gedaald. Europa heeft zonne-energie omarmd en gebruikt minder olie, kolen en aardgas, terwijl de hernieuwbare energievoorraden toenemen. Spanje en Duitsland lopen voorop in Europa wat betreft hun energiedoelstellingen op het gebied van zonne-energie.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor hernieuwbare energiebronnen in de wereld

Een ander voorbeeld van goed nieuws over hernieuwbare energiebronnen is te danken aan wat er overal ter wereld gebeurt. China leidt de wereld in de productie van zonnepanelen. Ze hebben een overvloed aan voorraad die de prijzen aanzienlijk heeft doen dalen. De huidige schatting is dat de levering en installatie van zonne-energie met tien procent is afgenomen. China heeft nu honderd gigawatt online en dat is een groot aanbod. Bron: Beste-energievergelijker.com/energie-vergelijken/